Salilus » Specials » Sri aurobindo

Sri Aurobindo en de Moeder, stichters nieuw bewustzijn

Sri Aurobindo wordt door sommigen beschouwd als een der grootste denkers uit de twintigste eeuw. De Moeder zette zijn werk verder.

Sri Aurobindo

Aurobindo Ghose overleed in 1950, na zich jarenlang te hebben afgezonderd voor spiritueel werk. De aanhangers van zijn gedachtegoed zijn ervan overtuigd dat hij niet enkel een groot denker, geleerde, kunstenaar en hervormer was, doch dat hij ook op een subtiele, onzichtbare manier de loop van de evolutie van de mensheid mede heeft bepaald.

De Moeder

Mirra Alfassa, de Moeder, zette het werk verder van Sri Aurobindo, nl. het realiseren van het supramentale op aarde. Samen hebben ze gebouwd aan een nieuwe soort of zelf een nieuw natuurrijk voorbij de mens.

Auroville

In 1968 stichtte de Moeder de stad Auroville, een internationale leefgemeenschap waar haar ideeën samen met die van Sri Aurobindo stilaan gestalte krijgen.

Auroville heeft ook een energetische functie.

Sri Aurobindo was de eerste verankering van het supramentale op aarde. Hij verliet zijn lichaam in 1950.

De Moeder was de tweede verankering van het supramentale op aarde. Zij verliet haar lichaam in 1973.

Auroville en met name haar centrum, de Matrimandir, was de derde verankering van het supramentale in de wereld. Het blijft nu en in de toekomst als focaal punt voor het supramentale fungeren.

Sri Aurobindo, de spirituele leider

Ooit gekend als onafhankelijkheidsstrijder, is de Bengaalse Aurobindo Ghose nu wereldberoemd als filosoof, spirituele leraar of zelfs als avatar.

Mirra Alfassa, de Moeder

Mirra Alfassa, Parisienne, half Turks en half Egyptisch zou een blijvende stempel dragen in de wereld van de spiritualiteit onder de naam De Moeder.

Aurobindo, de Moeder en het supramentale

Sri Aurobindo en zijn spirituele gezellin Mirra Alfassa, gekend als De Moeder zijn reeds jaren niet meer fysiek in deze wereld aanwezig. Toch hebben zij een wereld nagelaten die dankzij hen anders is…
Auroville, de stad waar de wereld behoefte aan heeft

Auroville, de stad waar de wereld behoefte aan heeft

Auroville, de experimentele stad in Tamil Nadu, Zuid India, is een project waaraan mensen van vele landen meewerken. Zowel in de stof als in de geest wordt hier baanbrekend werk gedaan.
Gepubliceerd door Salilus op 25-02-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.